Mainos

Ulkomaalaiset siviilit sieppausvaarassa Irakissa

Viime päivinä Irakissa on joutunut siepatuksi useita ulkomaalaisia siviilejä. Tänään siepattiin kaksi amerikkalaista ja neljä italialaista Bagdadin länsilaitamilla.

Ulkomaalaiset siviilit ovat vaarassa tulla siepatuksi Irakissa. Tänään siepattiin kaksi amerikkalaista ja neljä italialaista Bagdadin länsilaitamilla. Reutersin toimittaja kertoi nähneensä kaksi panttivangeista moskeijassa Abu Ghraibin alueella. Toinen heistä oli haavoittunut olkapäähän, molemmat nyyhkyttivät.

Etelä-Korea on kieltänyt kansalaisiltaan Irakiin matkustamisen. Kielto tuli sen jälkeen kun seitsemän eteläkorealaista siviiliä siepattiin Irakissa. Siepatut on jo vapautettu. Etelä-Korea lähettää Irakiin tänään huonontuneesta turvallisuustilanteesta huolimatta etujoukon, jonka on määrä valmistella eteläkorealaisten tuloa. Etelä-Korea suunnittelee lähettävänsä Irakiin 3 000 miehen vahvuiset joukot.

Japanissa tuhannet mielenosoittajat ovat vaatineet tänään japanilaissotilaiden vetämistä pois Irakista. Kolme japanilaista siviiliä on siepattu Irakissa ja heidät uhataan surmata ellei Japani vedä joukkojaan Irakista kolmen päivän kuluessa. Japanin pääministeri Junichiro Koizumi sanoo, ettei joukkoja vedetä uhkauksista huolimatta. Pääministerin mukaan tärkeintä on panttivankien turvallisuus ja heidän vapauttaminen.

Irakissa on 550 japanilaista jälleenrakennustehtävissä.

Edellisten lisäksi Irakissa on sieppattuina yksi kanadalainen, yksi britti ja kaksi palestiinalaista.

(MTV3-AFP-Reuters)

Irakin tilanne kärjistynyt pahimmaksi sitten Saddamin kukistumisen.

(Seitsemän uutiset 09.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.