Mainos

Ulkomaalaiset sijoittajat valtaamassa kuntosalibisneksen Suomessa

Ulkomaalaiset sijoittajat ovat valtaamassa kuntosalibisneksen Suomessa. Alan suuret ketjut Elixia ja Sats ovat jo siirtyneet ulkomaalaisten omistukseen.

Kuntosalibuumi on kovimmillaan juuri nyt uuden vuoden vaihtuessa. Kuntoilubuumin tuotot kuitenkin menevät ulkomaille, sillä kansainväliset sijoittajat ovat valtaamassa tuottavimmat, konseptoidut ketjut.

Tanskalainen vakuutusyhtiö Tryg i Danmark osti hiljaittain koko skandinavian SATS-ketjun sata salia ja 200 000 jäsentä. Kauppahinta oli 1,3 miljardia Tanskan kruunua.

Yhteistyö tosin ei ulotu niin pitkälle, että hyväkuntoiset saisivat vakuutuksia halvemmalla.

- Ei se tietenkään niin mene, mutta uskomme kuntoilualan suureen kasvuun. Yleensäkin ihmiset istuvat paljon enemmän tietokoneiden ääressä ja tarvitsevat lisää liikuntaa ja hyvää oloa, toimitusjohtaja Lennart Meineche Tryg i Danmark - vakuutusyhtiöstä kertoo.

SATS-ketjun entinen suurin yksittäinen henkilöomistaja kehottaisi myös suomalaisia sijoittajia katsomaan kuntosalien suuntaan.

- No se on ihan selkeä hyöty siellä vakuutusyhtiöpuolella siinä, että jos ihmiset pysyy kauemmin työkuntoisina, toimitusjohtaja Jouni Herranen Health & Fitnes Admin Corporation Oy:stä kertoo.

Seitsemäs, Suomen suurin Elixia-kuntokeskus avasi ovensa tammikuun alussa Espooseen. Tämä ketju on norjalaisten omistuksessa. Houkutuksena on mm. tasapainoa ja voimaa kehittävä, tietokoneohjelmoitu laji nimeltä "Kinesis".

- Luonnollisesti hintojen pitää olla järkevät myöskin yritysten kannalta, jotta toiminta on pitemmällä tähtäimellä kannattavaa. Itse en usko kovin aggressiiviseen hintakilpailuun, toimitusjohtaja Miika Huotari Elixiasta kertoo.

Yrittäjien määrän lisääntymisestä huolimatta kasvuun uskotaan myös tulevaisuudessa.

- Kysyntää on paljon enemmän kuin mitä tarjontaa tällä hetkellä. Täytyy muistaa se, että vielä 95 prosenttia aikuisväestöstä ei käytä alan palveluita, toimitusjohtaja Mikko Käkelä Sats Finland -yhtiöstä ketoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.