Mainos

Ulkomaalaiset pakenevat Venäjältä: Suomalaisista yli kolmannes jo muuttanut

Oikaisu 2.4. klo 10.46: Venäjän maahanmuuttoviraston luvuissa on mukana myös ulkomaalaisten lyhytaikaiset oleskelut Venäjällä, eli turismi. 

Epävarma poliittinen tilanne ja ruplan kurssin syksyinen syöksy ajavat ulkomaalaisia yrityksiä ja työntekijöitä pois Venäjältä. Pelkästään vuoden 2014 aikana lähes 500 000 länsimaalaista muutti pois maasta.

Suhteellisesti eniten maasta pois ovat muuttaneet espanjalaiset ja suomalaiset. Suomalaisia asui Venäjällä vielä vuoden 2014 tammikuussa lähes 120 000, nyt enää runsas 70 000, eli 38 prosenttia vähemmän. Espanjalaisten kohdalla muutos on vielä hurjempi: 40 prosenttia vielä vuonna 2014 Venäjällä asuneista on muuttanut pois.

Venäjän maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan Venäjällä asuu nyt kuitenkin ukrainalaispakolaisten takia enemmän ulkomaalaisia kuin koskaan aiemmin. Jos Ukrainasta saapuneita ei lasketa mukaan, on ulkomaalaisten määrä kuitenkin vähentynyt merkittävästi.

Länsimaalaisten lisäksi myös osa entisistä neuvostotasavalloista saapuneista vierastyöläisistä on palannut kotimaihinsa, sillä heikon ruplan ja kiristyneiden lupavaatimusten takia työnteko Venäjällä ei ole enää kannattavaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.