Mainos

Ulkomaalaiset evakuoidaan Bangkokin lentokentältä

Thaimaassa viranomaiset ovat aloittaneet Bangkokin kansainvälisen lentokentän evakuoinnin, kertoo uutistoimisto AFP.

Kentällä on ollut jumissa yli kolmetuhatta matkailijaa, koska lennot eivät ole päässeet lähtemään kentältä. Lentokentällä on myös satakunta Finnairin matkustajaa. Heidät on tarkoitus majoittaa Bangkokin hotelleihin.

Lentokenttä on ollut eilisestä lähtien mielenosoittajien saartama.

Suomalaisten suosimaa lomakohdetta Thaimaata koettelevat poliittiset mellakat. Suurimmassa osassa maata on rauhallista, mutta matkailijan eteen tilanne tulee viimeistään Bangkokin kansainvälisellä lentokentällä. Suvarnabhumin kentän lentoliikenne on kaaoksessa, eikä tilanne tunnu olevan kenenkään hallussa.

Ulkoministeriöltä uudet ohjeet

Ulkoministeriö kehottaa Thaimaahan matkustavia välttämään mahdollisuuksien mukaan mielenosoituksia. Ministeriö uusi matkustusohjeitaan sen jälkeen kun Bangkokin kansainvälinen Suvaranbhumin kenttä oli päätetty sulkea jo toisena perättäisenä päivänä.

Ministeriö kehottaa matkailijoita seuraamaan uutisia ja noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita. Terrorismiuhan vuoksi ihmisiä varoitetaan erityisesti suurista ihmisjoukoista. Myös länsimaisten suosimissa turistikohteissa on syytä olla varovainen.

Suomen Thaimaan suurlähettiläs Lars Backström kertoo, että levottomuudet ovat jatkuneet jo kuukausia.

- Hallituksen kaatamista ajava oppositio on osoittanut mieltään jo puoli vuotta. Opposition kannattajat ovat pitäneet jo kuukausia leiriä valtion hallintorakennusten ympärillä. Ajoittain mielenilmaisut ovat kärjistyneet mellakoiksi.

Tämän hetkinen tilanne alkoi kärjistyä eilisaamuna, kun oppositio aikoi marssia parlamenttitalolle vaatimaan nykyisen pääministerin syrjäyttämistä ja poliisi valmistautui torjumaan väkijoukon mellakka-aidoin ja vahvalla poliisivartiolla. Myöhemmin keltaisiin pukeutuneet mielenosoittajat valtasivat lentokentän, jonka liikenne katkaistiin välittömästi.

Nykyisen pääministerin väitetään olevan korruption ja autoritäärisen johtamisen vuoksi syrjäytetyn Thaksin Shinawatran sätkynukke.

Finnairin lento aamulla Suomeen

Finnairin lento Bangkokista on saapunut aamulla noin 8.30 Suomeen.

Finnairin mukaan koneessa oli noin 150 Finnairin matkustajaa sekä sata muiden eurooppalaisten lentoyhtiöiden asiakasta. Lennolta jäi pois reilut sata suomalaista, jotka eivät päässeet mielenosoittajien saartamalle lentokentälle ajoissa. Heidät lennätetään kotimaahan myöhemmin.

Finnair lentää viikossa 13 kertaa Bangkokiin. Tämän lisäksi Finnairilla on lomalentoja Thaimaahan, mutta ne käyttävät muita kenttiä.

Lue myös:

Lue Ulkoministeriön matkustussuositukset täältä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.