Mainos

Ulkomaalaisasiat halutaan keskittää

Ulkomaalaisten maahanmuutto halutaan siirtää kokonaan sisäasiainministeriölle. Selvitysmies esittää myös alueyksiköiden perustamista Lappeenrantaan ja Kuhmoon.

Kari Rajamäki

Ulkomaalaisviraston alueellistamista tutkinut selvitysmies Esa Markkanen ehdottaa, että turvapaikanhakijoiden vastaanotto siirrettäisiin sisäasiainhallintoon ja sitä varten Ulkomaalaisvirastoon perustettaisiin vastaanottolinja. Markkanen on luovuttanut ehdotuksensa sisäministeri Kari Rajamäelle (sd.).

Selvitysmies esittää myös Ulkomaalaisvirastolle kahta alueyksikköä. Toinen - Saimaan alueyksikkö - tulisi Lappeenrantaan. Toinen alueyksikkö muodostettaisiin, kun nykyisin väliaikaisena toimiva Kuhmon toimipiste vakinaistettaisiin.

Ehdotuksesta saattaa tulla hallituksessa kädenvääntöä. Turvapaikanhakijoiden vastaanotto kuuluu nykyisin työministeriölle, eikä se halua muuttaa nykykäytäntöä. Rajamäki aikoo kuitenkin viedä ehdotukset nopeasti poliittiseen käsittelyyn. Hänen mielestään suomalainen käytäntö, jossa turvapaikkapäätöksenteko ja turvapaikkahakijoiden vastaanotto kuuluvat eri ministeriöille, on huono. Se johtaa moniin ongelmiin ja turhaan työhön. Rajamäki pitää ehdotuksia myös aluepoliittisesti ja kansantaloudellisesti myönteisinä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.