Mainos

Ulkoilualueelle ammutun miehen vaimolle vaaditaan elinkautista

Vantaan käräjäoikeus on aloittanut Vantaan Petikon ulkoilualueella tehdyn henkirikoksen käsittelyn.

Ulkoilualueelle kesäkuussa aviomiehensä ampumisesta epäillylle vaimolle vaaditaan käräjäoikeudessa elinkautista murhasta. Vaimon epäillään ampuneen miestään lähietäisyydeltä ylävartaloon.

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan vaimo on myöntänyt kuulusteluissa ampuneensa miehensä.

Murhan taustalla valheiden kehä

Haastehakemus kertoo, että ampumista edelsi vaimon kuukausien valehtelu miehelleen. Vaimon kerrotaan uskotelleen, että perhe oli saamassa suuren rahamäärän, minkä takia rikollisjärjestö uhkasi perheen turvallisuutta.

Valhe oli paljastua kesäkuussa. Vaimo pelkäsi miehensä reaktiota asiassa ja alkoi harkita miehensä tappamista. Haastehakemuksen mukaan tappamisen harkinta on ilmennyt vaimon puheista ja tekstiviesteistä läheisilleen.

Vaimon epäillään houkutelleen miehensä lähtemään kanssaan keksittyyn rahavarojen saamista koskevaan tapaamiseen huoltoasemalle Petikkoon 19.6. illalla 45.kaliiberin pistooli mukanaan. Petikontien ja Raappavuorentien risteyksen tuntumassa sijaitsevan kevyenliikenteen väylän luona vaimon epäillään ampuneen kaksi luotia noin 30-50 senttimetrin etäisyydeltä miehen vasemman olkapään ja olkavarren seutuun aiheuttaen miehen kuoleman.

Miehen kuolinsyyksi on todettu rintaontelon lävistävä ampumavamma.

Veljiä epäillään osallisuudesta

Ammuttuaan miehensä vaimon epäillään vieneen aseen kotiinsa ja pyytäneen kahta veljeään kätkemään aseen.

Jutussa ampuma-aserikoksesta epäiltyjen veljien katsotaan kätkeneen aseen Rajatorpantien varressa sijaitsevan kuntoilupolun siltarumpuun, josta poliisi löysi sen toisen veljen osoittamana.

Vaimon epäillään pyrkineen hävittämään veljiensä kanssa todisteita ampumisesta. Vaimon myös sanotaan ohjeistaneen veljiään kertomaan viranomaisille valheellisia tietoja tekoa edeltävistä ja sen jälkeisistä tapahtumista.

Vaimo soitti 20.06. kello 02:14 hälytyskeskukseen ja kertoi valheellisesti miehensä lähteneen 19.6. noin kello 20 aikaan myymään 45. kaliiberin pistoolia tuntemattomalle henkilölle Vantaan Varistoon.

Syytteen mukaan teon etukäteinen suunnittelu, teon jälkeinen suunnitelmallinen jälkien peittäminen ja esitutkintaviranomaisen tahallinen harhaanjohtaminen osoittavat, että teko on tehty vakaasti harkiten. Koska uhri ei ollut antanut aihetta tekoon, syyttäjä katsoo teon olleen on kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Oikeudenkäynti on julistettu salaiseksi. Loppulausunto jutussa annetaan ensi viikon maanantaina.

Lue myös:

(19.7.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.