Ulkoilijat huolestuivat Espoossa värjötelleistä hanhista: "Ne olivat päässeet huonoon kuntoon ja olivat kylmissään ja nälissään"

Pelastuslaitos kävi noutamassa kaksi huonoon kuntoon päässyttä kanadanhanhea Espoon Oittaan ulkoilualueelta sunnuntaina.

Valkoposkihanhien määrä kasvaa vuosi vuodelta. Katso video!

Hanhet valtasivat Helsingin 15:04

Huolestuneet avantouimarit ja muut ulkoilijat olivat huomanneet huonovointiset kanadanhanhet viime viikolla ja ilmoittaneet eläintensuojeluun ja pelastuslaitokselle niistä.

Lopulta pyyntöihin saatiin vastaus sunnuntaina, kun pelastuslaitos kuljetti hanhet Oittaalta Korkeasaaren villieläinsairaalaan.

– Hanhet ovat jostain syystä jättäneet muuttamatta ja pyörineet täällä koko talven. Ihmiset olivat niistä huolissaan, Milja Hyppönen Oittaan kahvilasta kertoo MTV:lle.

Hanhet toipumaan päin

Eläintenhoitaja Andrea Kurtén Korkeasaaren villieläinsairaalasta vahvistaa, että kanadanhanhet ovat tulleet hoidettavaksi sairaalaan.

– Ne olivat päässeet huonoon kuntoon ja olivat kylmissään ja nälissään. Ne ovat kuitenkin jo toipumaan päin, pysyvät jaloillaan ja syövät hyvin. Saavat odottaa täällä parempia kelejä, Kurtén kertoo.

Älä syötä hanhia syksyllä

Normaalisti kanadanhanhet muuttavat etelämpään kylmien säiden tullessa. Oittaalta arvioidaan, että uintiavanto on houkutellut hanhia jäämään Suomeen.

Kurténin mukaan toinen syy hanhien jäämiseen saattaa olla se, että ihmiset ovat syöttäneet lintuja aiemmin syksyllä. Se ei kannata, Kurtén toteaa.

– Sen sijaan vesilintuja kannattaa syöttää, jos niitä löytää nyt. Nythän ne tarvitsevat ruokaa, jos ovat jääneet Suomeen, Kurtén kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat