Mainos

Ulkoasiansihteeri Mattila vakuuttaa syyttömyyttään

Ulkoministeriön virasta erotettu ulkoasiansihteeri Olli Mattila vakuutti syyttömyyttään, kun hovioikeuden langettaman vakoilutuomion käsittely alkoi korkeimmassa oikeudessa tänään. Mattila saapui korkeimpaan oikeuteen hyvissä ajoin ennen istunnon alkua. Korkein oikeus istuu asian suljetuin ovin. Ulkopuoliset häädettiin jopa istuntosalin aulasta pois, koska oven läpi saattaisi kuulla jotain asian käsittelystä.

-Kun tämä käsittely on ohi, aion kertoa yksityiskohtaisesti julkisuuteen, mistä tässä on oikein kysymys, totesi Mattila ennen istunnon alkua. Mattilalta udeltiin myös, oliko hän luovuttanut viime viikolla TV 1:n uutisille käyttöön materiaalia oikeudenkäynnin asiakirja-aineistosta. Hovioikeus määräsi omassa päätöksessään jutun asiakirjat salaiseksi 30 vuodeksi.

-Alkoi sisäisesti hymyilyttää, kun katsoin tv-uutisia. Uutisissa esitettyä asiakirjaa en ole edes teoreettisesti voinut luovuttaa minnekään. Jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä jo tämän seikan perusteella. Näin varma en ole ollut jostain asiasta kuin 15 vuotta sitten alttarilla, vakuutti Mattila syyttömyyttään.

Päätös myöhemmin

Mattila olisi halunnut jo vakoilusyytteen hovioikeuskäsittelyn julkiseksi, mutta sielläkin asia käsiteltiin suljetuin ovin. Hovioikeus tuomitsi Mattilan vakoilusta, turvallisuussalaisuuden paljastamisesta ja asiakirjan luvattomasta paljastamisesta vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä menettämään virkansa.

Mattila ja jutun syyttäjä, valtionsyyttäjä Jarmo Rautakoski valittivat molemmat tuomiosta korkeimpaan oikeuteen. Jutun käsittelylle korkeimmassa oikeudessa on varattu koko viikko. Korkein oikeus antaa päätöksensä myöhemmin. Se ei ole sidottu päätöksen antamisessa mihinkään määräaikaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.