Mainos

Ulkoasiainhallinnon virkailijat suomivat palkkionimityksiä

Suurlähettiläiksi on ensisijaisesti valittava ulkoministeriön virkauralla ansioituneita ja kouliintuneita henkilöitä, vaatii ulkoasiainhallinnon virkailijayhdistys.

Ulkoasiainhallinnon virkailijayhdistys vaatii, että suurlähettiläsnimityksissä on luovuttava palkkionimityksistä, tehtiinpä ne poliittisilla tai muilla perusteilla. Yhdistyksen mielestä suurlähettiläiksi on ensisijaisesti valittava ulkoministeriön virkauralla ansioituneita ja kouliintuneita henkilöitä.

MTV3:n uutisissa kerrottiin alkuviikosta, että kansanedustaja Jari Vilénille kaavaillaan suurlähettilään tehtävää, ellei häntä valita OECD:n apulaispääsihteeriksi. Vaihtoehtoina on esitetty Unkaria ja Kreikkaa.

Yhdistyksen kannanotossa ei mainita nimeltä ketään henkilöitä. Siinä kuitenkin varoitetaan pitämästä suurlähettilään tehtävää poliittisena palkkiona tai pakastevirkana seuraavia haasteita odottaessa.

- Suomen ja sen kansalaisten etujen valvonta ja ajaminen eivät voi sallia nimityksiä tällaisin perustein.

Suurlähettilään tehtävään ja ulkoasiainneuvoksen virkaan voidaan nimittää myös erivapaudella. Virkailijayhdistys muistuttaa, että ulkoasiainhallinnossa on perinteisesti vältetty poliittisia virkanimityksiä. Jos erivapausnimitykseen poikkeuksellisesti päädyttäisiin, ratkaisu olisi myös perusteltava.

Ulkoasiainhallinnon henkilökuntaa edustava yhdistys myös ehdottaa, että jatkossa erivapaudella nimitetyt olisivat ulkoasiainhallinnon palveluksessa vain tehtävänsä mittaisen määräajan. Nykyisellään he pysyvät palveluksessa suurlähettilään tehtäviensä päätyttyäkin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.