Mainos

Ukrainassa odotetaan tietoa uudesta hallituksesta

Ukrainassa on määrä sopia viimeistään tänään väliaikaisen hallituksen kokoonpanosta. Syrjäytetyn presidentin epäillään paenneen Venäjän laivastotukikohtaan Krimin niemimaalle.

Virkaatekevä presidentti Oleksander Turtshynov on antanut parlamentille aikaa tähän päivään saakka hallituksen muodostamiseksi.

MTV Uutisten toimittaja Petri Saraste kertoi tänä aamuna Kiovasta, että syrjäytetyn presidentin Viktor Janukovitshin olinpaikasta ei ole edelleenkään tarkkaa tietoa, mutta hänen epäillään olevan Venäjän laivastotukikohdassa Krimin niemimaalla.

– Tunnelma täällä Kiovassa on odottava ja jännittynyt. Uuden pääministerin vastuu on kova: hänen on tasapainoiltava EU:n ja Venäjän välillä. Ukraina tarvitsee myös arviolta 25 miljardia euroa toipumiseen ja nythän Venäjän aikaisemmin lupaama apu on jäädytetty, Saraste kertoi aamulla.

Venäjä on arvostellut kovin sanoin Ukrainan uusia vallanpitäjiä. Ulkomaista talousapua kipeästi tarvitseva maa onkin vedonnut länsimaihin taloutensa pelastamiseksi.

Ukrainassa on yli tuhat mielenosoituksissa loukkaantunutta ja tarkk'ampujien haavoittamaa ihmistä. Saraste kävi eilen sairaalassa tapaamassa näitä ihmisiä.

– Täällä vaaditaan nyt mellakkapoliiseja vastuuseen ja oikeuteen, Saraste kertoi.

Julija Tymoshenko Saksaan

Ukrainan oppositiojohtaja Julija Tymoshenko aikoo matkustaa Saksaan hoidattamaan selkävaivojaan. Tymoshenkon Isänmaa-puolueen mukaan hänet on kutsunut Saksaan maan liittokansleri Angela Merkel.

Tymoshenkon on ennen Saksan-matkaa tarkoitus mennä Dubliniin europarlamentin keskustaoikeistolaisen EPP-ryhmän kokoukseen. Dublinin kokous alkaa ensi viikon torstaina.

Isänmaa-puolue ei kertonut tarkkoja päivämääriä Tymoshenkon Saksan-matkalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.