Mainos

Ukrainan viranomaiset tutkivat Venäjän avustusrekat

Ukrainan rajaviranomaiset ovat päässeet aloittamaan venäläisten avustusrekkojen tutkimisen Venäjän puolella rajaa, kertoo sotilaslähde. Tutkintaan osallistuu useita kymmeniä ukrainalaisviranomaisia.  

Uutistoimisto Interfax-Ukrainen mukaan myös Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin on määrä tarkistaa rekat yhdessä Punaisen Ristin kanssa.  

Venäläisrekkoja on uutistoimisto Reutersin mukaan noin 280, ja niillä on mukanaan yhteensä 2000 tonnin lasti. Ukrainan hallinto on epäillyt, että avustussaattueessa voi todellisuudessa olla kyse Venäjän sotilasoperaation peittelystä. Venäjä on kiistänyt tämän.  

Brittilehti Guardian ja Telegraph kertoivat aiemmin, että Venäjän armeijan panssaroidut ajoneuvot olisivat tänään ylittäneet Ukrainan rajan. Myös Reutersin toimittaja kertoo nähneensä Venäjän panssariajoneuvoja liikkeellä lähellä rekkasaattuetta ja maiden välistä rajaa jo eilisiltana.  

Ukraina ja Venäjä eivät ole juuri kommentoineet asiaa. Ukrainan armeijan tiedottajan mukaan provokaatiohakuisia liikkeitä Ukrainan alueita kohti tapahtuu lähes päivittäin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.