Mainos

Ukrainan vaalitulos edelleen avoin

Ukrainan eilisten parlamenttivaalien tulos on edelleen avoin. Kun lähes 70 prosenttia äänistä oli laskettu, entisen pääministerin johtama vaaliliitto oli noussut runsaan kahden prosenttiyksikön johtoon.

Ukrainan keskusvaalilautakunnan johtajan Mihail Rjabetsin mukaan entisen pääministerin Viktor Jushtshenkon uudistusmielinen vaaliliitto, Meidän Ukrainamme, oli saamassa 22,5 prosenttia äänistä, kertoi uutistoimisto Itar-Tass. Kommunistinen puolue oli saamassa runsaat 20 prosenttia äänistä ja nykyisen presidentin Leonid Kutshman liittoutuma, Yhtenäisen Ukrainan puolesta, oli jäämässä vajaaseen 14 prosenttiin annetuista äänistä.
Jushtshenko ehti jo eilen julistautua vaalien voittajaksi. Ääntenlasku sujui odotettua verkkaisemmin. Etukäteen oli ilmoitettu, että suhteellisen luotettava vaalitulos olisi selvillä jo varhain tänään. Äänestysprosentti oli noin 65.
Vaalitarkkailijat ja keskusvaalilautakunta totesivat jo eilen, että äänestyksessä oli havaittu useita väärinkäytöksiä. Vaaleja oli tarkkailemassa noin tuhat kansainvälistä ja yli 200 000 kotimaista tarkkailijaa.

Ukrainan vaaleja on luonnehdittu Ukrainan demokratiakehityksen ja väärinkäytöksistä syytetyn presidentin Leonid Kutshman suosion puntariksi. Vaaleihin osallistui yli 30 puoluetta. Vaaliviranomaisten mukaan vain kuusi puoluetta on selvinnyt neljän prosentin äänikynnyksen yli.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.