Mainos

Ukrainan uudet vaalilait voimaan

Uudistetuilla vaalilailla pyritään varmistamaan presidentinvaalien uusintakierroksen läpimeno.

Ukrainan väistyvä presidentti Leonid Kutshma on allekirjoittanut uudistetut vaalilait, jotka maan parlamentti hyväksyi alkuviikosta.

Hän oli lykännyt allekirjoitustaan vedoten siihen, että opposition mielenosoittajat estivät hänen pääsynsä presidentinhallinnon rakennukseen.

Vaalilakien muutosten tarkoituksena on estää väärinkäytökset tapaninpäivänä pidettävässä presidentinvaalin kakkoskierroksen uusinnassa, jossa ovat vastakkain pääministeri Viktor Janukovitsh ja oppositiojohtaja Viktor Jushtshenko.

Ukrainan korkein oikeus kumosi Janukovitshin vaalivoiton sen jälkeen kun oppositio valitti laajasta vaalivilpistä, ja sadat tuhannet Jushtshenkon kannattajat osoittivat mieltään Kiovassa päiväkausia.

- Rauhanomainen ratkaisu oranssin ja sinivalkoisen puolen konfliktiin on tärkeintä minulle, Kutshma sanoi viitaten ehdokkaiden kannattajien tunnusväreihin.

Uusien vaalilakien nojalla vaalilautakuntien kokoonpanoa muutetaan tasapuolisemmaksi, äänestyslistojen oikeellisuus pyritään varmistamaan ja ääntenlaskua valvotaan telex-varmistuksin. Muualla kuin omalla äänestyspaikalla äänestämistä rajoitetaan.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.