Mainos

Ukrainan turman syynä moottorivika?

Länsi-Ukrainassa eilen väkijoukkoon syöksynyttä konetta lentäneiden pilottien mukaan mitään ei ollut tehtävissä tragedian estämiseksi.

Ukrainan presidentti Leonid Kutshma vieraili lentonäytösturmasta täpärästi pelastautuneiden pilottien luona sairaalassa varhain sunnuntaina. Kummankin lentäjän tila on vakava muttei kriittinen. Molemmat saivat selkärankaansa murtumia sinkoutuessaan heittoistuimilla putoavasta koneesta.

Onnettomuuden arvellaan johtuneen moottoriviasta. Ukrainan presidentti on myös vieraillut sairaalahoitoon kuljetettujen onnettomuuden uhrien luona.

Suuronnettomuus sattui, kun Ukrainan ilmavoimien 60-vuotisjuhlan kunniaksi järjestettyyn lentonäytökseen osallistuneet lentäjät menettivät koneensa hallinnan kymmenien tuhansien katsojien yllä. Kaksimoottorinen Suhoi SU-27 putosi katsojien keskelle ja syttyi tuleen.

Uhrimäärä kasvanut


Tuhoisan lentonäytösturman uhrimäärää tarkennettiin varhain aamulla. Onnettomuudessa kuoli viranomaistietojen mukaan 83 ihmistä, joista monet olivat lapsia. Heidän lisäkseen 116 ihmistä vietiin sairaalahoitoon. Loukkaantuneista kuusi oli alle 11-vuotiaita lapsia. Heistä kolmen tila oli sunnuntaiaamuna yhä kriittinen.

Aiemmin lauantaina ainakin 78 ihmisen kerrottiin kuolleen ja yli sadan loukkaantuneen koneen syöksyttyä väkijoukkoon lähellä Lvivin kaupunkia Sknylivissä. Kyseessä on historian suurin lentonäytösonnettomuus. Ukrainan viranomaiset ovat ilmoittaneet olevansa valmiita perustamaan tarvittaessa Lvoviin väliaikaisia siirrettäviä sairaaloita. Ukrainaan on myös julistettu maansuru maanantaiksi.

Presidentti Kutshma vannoi, että kaikkia turmaan osallisia tullaan rankaisemaan, ja että valtio järjestää tukea uhrien perheille.

-Ei ole epäilystäkään siitä, että syyllisiä täytyy rankaista. On järkyttävää, että syyttömät ihmiset joutuvat kärsimään, Kutshma pahoitteli.

Kutshma on myös ilmoittanut haluavansa kieltää kokonaan ilmavoimien lentonäytökset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.