Mainos

Ukrainan tulitauon määrä astua voimaan pian – sanasota kiihtynyt

Taistelut ovat jatkuneet kiivaina Itä-Ukrainassa, tunteja ennen kuin alueella pitäisi puolelta öin astua voimaan tulitauko. Samalla myös sanasota osapuolten välillä kiihtyi.  

Yhdysvaltojen Kiovan-suurlähettiläs Geoffrey Pyatt julkisti Twitterissä kolme satelliittikuvaa, jotka amerikkalaisten mukaan osoittavat Venäjän toimittaneen muun muassa tykkejä ja kranaatinheittimiä taisteluihin saarretun Debaltseven ympärillä.

Kuvissa näkyy amerikkalaisten mukaan tykkien ja raketinheittimien jättämiä jälkiä lumisilla pelloilla, savupilviä ja merkkejä tulituksesta.  

Pyatt kirjoitti Twitterissä myös, että separatisteilla on nyt enemmän raskaita aseita kuin joillakin eurooppalaisilla Nato-mailla.  

Venäjä syytti taas Ukrainaa ja länsivaltoja tulitaukosopimuksen vääristelystä. Venäjän ulkoministeriö sanoi lausunnossaan, että Ukrainan edustajat ovat käytännössä asettuneet tukemaan parlamentin radikaaleja kansallismielisiä voimia ja vääristelevät Minskin sopimusta. Ministeriön mukaan samalla linjalla ovat myös useat länsimaat, erityisesti Yhdysvallat.  

Ainakin seitsemän Ukrainan armeijan sotilasta kuoli ja 23 haavoittui kuluneen vuorokauden aikana, kertoi Ukrainan armeija. Lisäksi ainakin kaksi ihmistä kuoli Donetskin keskustaan osuneessa kranaattitulessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.