Mainos

Ukrainan tulitauolle masentava alku: Armeija syyttää kapinallisia iskuista

Ukrainan tulitauko ei ole alkanut lupaavissa merkeissä.

Ukrainan armeija tiedotti tänään Venäjä-mielisten kapinallisten tulittaneen sen tukikohtia kymmenen kertaa sen jälkeen, kun tulitauko astui voimaan puolenyön aikaan.

Armeijan edustajan mukaan iskuja on ollut lähinnä Debaltseven kaupungin alueella. Uutistoimisto Reutersin mukaan sen silminnäkijä oli kuullut Debaltseven suunnalta voimakkaan tykistötulen ääniä. 

Ukrainan viranomaisten mukaan kaksi siviiliä kuoli Popasnassa Luhanskin alueella, kun kaupunkia tulitettiin Grad-raketeilla yöllä tulitauon alkamisen jälkeen. 

Sen sijaan muualla Itä-Ukrainassa on yöllä ollut ainoastaan hajanaista ammuntaa, mutta tulitauko on muuten pitänyt. 

Yhdysvaltojen Kiovan suurlähettiläs Geoffrey Pyatt pani eilen Twitteriin satelliittikuvia, jotka amerikkalaisten mukaan osoittavat Venäjän toimittaneen muun muassa tykkejä ja kranaatinheittimiä taisteluihin saarretun Debaltseven ympärillä. 

Venäjä puolestaan syytti Ukrainaa ja länsivaltoja tulitaukosopimuksen vääristelystä. Venäjän ulkoministeriö sanoo, että Ukrainan edustajat ovat käytännössä asettuneet tukemaan parlamentin radikaaleja kansallismielisiä voimia ja vääristelevät Minskin sopimusta.  

YK:n turvallisuusneuvoston on määrä pitää tänään Ukrainaa käsittelevä hätäkokous.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.