Ukrainan tilanteen johdosta järjestetäään kynttilämielenosoitus

Eurooppanuoret ry järjestää tänään perjantaina 21.2. kello 18:00 alkaen rauhanomaisen kynttilämielenosoituksen Ukrainan suurlähetystön edustalla Helsingissä.

Ukrainan suurlähetystön osoite on Vahaniityntie 9.

Mielenilmauksen tarkoituksena on osoittaa tukea itsenäisyydenaukiolla mieltään osoittaville ukrainalaisille ja muistuttaa Ukrainan hallitusta ihmisoikeuksien tärkeydestä.

Eurooppanuoret ry:n hallitus teki päätöksen asiasta eilen, kertoo pääsihteeri Antti Ahonen.

– Nyt, kun tämä Ukrainan tilanne on pahentunut  ja rauhanomaisia mielenosoittajia on pahoinpidelty ja surmattu, halusimme nopealla aikataululla ottaa kantaa tähän tilanteeseen.

Tilaisuus on kaikille avoin. Sinne on Ahosen mukaan tulossa mm kymmeniä Eurooppanuorten jäseniä.

– Me olemme lähettäneet haasteen myös kaikkien poliittisten puolueiden nuorisojärjestöille ja toivottaneet heidät tervetulleeksi joukkoomme.

Kovaäänisiä ei tulla käyttämään

Ahonen muistuttaa, että kyseessä on rauhanomainen mielenosoitus.

– Emme tule käyttämään kovaäänisiä, koska Suomessa niitä ei ole suotavaa käyttää diplomaattialueella järjestetyissä mielenosoituksissa.

Meillä on Julia Tymoshenkon kuva ja kyltti, jossa vaaditaan hänen vapauttamistaan. Lisäksi meillä on Euroopan Unionin lippuja, Ahonen sanoo.

Mielenosoitukseen voi ottaa mukaan oman kynttilän, Ahonen kertoo.

– Mukaan on suotavaa ottaa myös rauhallinen mieli.

Helsingin poliisilta tule varmuuden vuoksi paikalle partio, joka näyttää meille sopivan paikan tätä mielenosoitusta varten ja jää tarkkailemaan tilannetta, Ahonen lisää.

Lue myös:

    Uusimmat