Mainos

Ukrainan Suomen-suurlähettiläs IL:ssä: Putin kuin kiusaava lapsi

Ukrainan tuore Suomen suurlähettiläs Andrii Olefirov sanoo Iltalehden haastattelussa, että Venäjän presidentti Vladimir Putin käyttäytyy kuin kiusaava lapsi lastentarhassa.  

Olefirovin mukaan Putin pelkää länsimielisyyden leviävän myös Venäjälle. Venäjä haluaa hänen mielestään tehdä Ukrainasta heikon, ja Venäjälle on kauhistus, kun ukrainalaiset haluavat liittyä länteen.  

Suurlähettiläs on kuitenkin toiveikas rauhan suhteen. Hän toivoo, että Ukrainasta kehittyy läntinen maa. Olefirovin mukaan Ukrainasta täytyy saada kitkettyä korruptio ja uudistaa maan hallinto sekä oikeuslaitos. 

– Uskon, että seuraavan puolen vuoden sisällä kriisin rauhanomainen ratkaisu on jo lähellä, suurlähettiläs sanoo lehdelle.

Hän perustaa toiveikkuutensa diplomaattilähteiltä saamiinsa tietoihin.  
YK:n turvallisuusneuvosto käsittelee ensi viikolla Itä-Ukrainan uudelleen alkaneita taisteluita, kertovat diplomaattilähteet. Eilen ja toissapäivänä muun muassa Donetskin lentokentän lähellä käytiin raskaita taisteluita.  

Itä-Ukrainassa pitäisi olla voimassa tulitauko.  

Turvaneuvosto on käsitellyt Itä-Ukrainan sisällissotaa jo 27 kertaa. Yhdeksän kuukautta kestäneissä taisteluissa on kuollut yli 4700 ihmistä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.