Ukrainan puolustusministeri kiittää Suomea: "Takokaamme yhdessä voitto terroristivaltiosta"

Suomi lähettää noin 20 kouluttajaa Britanniaan kouluttamaan Ukrainan asevoimien sotilaita. Puolustusministeriön mukaan koulutusta johtava Britannia on pyytänyt kumppanimailta tukea koulutuksen toteuttamiseen.

Ukrainan puolustusministeri Oleksii Reznikov kiitti Twitterissä Suomen puolustusministeriötä ja puolustusministeri Antti Kaikkosta (kesk.) Suomen päätöksestä.

– Takokaamme yhdessä voitto terroristivaltiosta, Reznikov kirjoittaa.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Britannian mukaan tavoitteena on kouluttaa noin 10 000 ukrainalaiselle vapaaehtoiselle sotilaan perustaidot tämän vuoden aikana, puolustusministeriö tiedottaa.

Myös Ruotsi ilmoitti eilen osallistuvansa ukrainalaisten sotilaskoulutukseen Britanniassa.

Koulutus tapahtuu syksyn aikana

Puolustusministeriön yksikönjohtaja Juha Marteliuksen mukaan koulutus tapahtuu syksyn aikana.

– Koulutus tapahtuu kuluvan syksyn aikana. Lisäksi ainakin Ruotsi, Kanada ja Alankomaat ovat antamassa koulutustukea. Nämä maat ovat ilmoittaneet tästä julkisesti, Martelius sanoi STT:lle maanantaina.

– Britannia on pyytänyt useilta kumppanimailta apua kouluttamiseen. Suomessa on annettu varusmieskoulutusta koko itsenäisyyden ajan, joten Suomella on osaamista asiassa, Martelius sanoi.

Ei ole tiedossa, järjestetäänkö vastaavaa koulutusta myöhemmin uudelleen, mutta Britannia on toistaiseksi sopinut koulutusavusta kumppanimaidensa kanssa kertaluontoisesti.

Räjähdys venäläistankin kyljessä: Ukrainan panssarintorjuntaohjus ehtii vain vilahtaa videolla 0:28
Räjähdys venäläistankin kyljessä: Ukrainan panssarintorjuntaohjus ehtii vain vilahtaa videolla.

Lue myös:

    Uusimmat