Ukrainan presidentti pyysi Kanadan parlamentilta todellista tukea: "Koko joukko perheitä on kuollut. Jokainen yö on kauhea yö"

Ukrainan presidentille Volodymyr Zelenskyille osoitettiin jälleen seisaaltaan suosiota kun hän puhui videoyhteyden välityksellä Kanadan parlamentille. Suosionosoitusten sijaan Zelenskyi olisi kuitenkin kaivannut enemmän konkreettista tukea sotaan käyvälle maalleen.

– Emme me paljoa pyydä. Pyydämme oikeutta, todellista tukea joka auttaisi meitä selviämään ja puolustamaan maatamme, pelastamaan henkiä, presidentti sanoi.

Zelenskyi uudisti jälleen kerran pyyntönsä lentokieltoalueen luomisesta Ukrainan ylle, ja pyysi parlamentaarikkoja kuvittelemaan, miltä heistä tuntuisi, jos heidän kotejaan pommitettaisiin joka yö.

– Tiedän, että te kaikki tuette Ukrainaa, mutta haluaisin teidän ymmärtävän, mitä me koemme joka päivä. Kuvitelkaa miltä tuntuisi, jos teidän rakennuksianne ja muistomerkkejänne pommitettaisiin samalla tavalla kuin meidän. Koko joukko perheitä on kuollut. Jokainen yö on kauhea yö.

Lue myös:

    Uusimmat