Mainos

Ukrainan presidentti: Janukovitshista ei pääministeriä

Kiistely uudesta hallituksesta on jatkunut jo viikkoja. Presidentin mukaan uusi koalitio on toiminut perustuslain vastaisesti.

Ukrainan presidentti Viktor Jushtshenko ei hyväksynyt tänään arkkivihollistaan Viktor Janukovitshia pääministeriksi ja vihjasi uusien vaalien mahdollisuudella. Jushtshenkon mukaan uusi koalitio on menetellyt perustuslain vastaisesti.

Jushtshenko on aiemmin sanonut, ettei voi hyväksyä pääministeriä, joka ei kunnioita oranssin vallankumouksen läntisiä arvoja. Janukovitsh on venäläismielisen Alueiden puolueen johtaja.

Kiistely uudesta hallituksesta on kestänyt jo viikkoja. Länsimielisten ryhmien piti muodostaa liittouma sosialistien kanssa, mutta nämä hyppäsivätkin viime viikolla samaan kelkkaan Alueiden puolueen ja kommunistien kanssa. Uusi koalitio sai taakseen 238 edustajaa 450-paikkaisessa parlamentissa.

Sosialistien loikkaaminen toiseen leiriin aiheutti aiemmin tällä viikolla parlamentissa kaaoksen, mikä johti herjauksiin ja käsirysyyn.

Jushtshenko löi Janukovitshin vuoden 2004 presidentinvaaleissa, mutta Janukovitshin puolue menestyi yllättäen maaliskuun parlamenttivaaleissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.