Mainos

Ukrainan presidentti erotti koko hallituksen

Euroopan komissio on kehottanut Ukrainan presidenttiä Viktor Jushtshenkoa palauttamaan maan pikaisesti takaisin poliittiseen järjestykseen.

Ukrainan presidentti Viktor Jushtshenko hajotti aamupäivällä maan hallituksen. Päätös liittyy maata kuohuttavaan korruptioskandaaliin.

Jushtshenko ilmoitti päätöksestään, kun kolme korkea-arvoista hallinnon edustajaa oli jättänyt tehtävänsä hallitukseen kohdistuneiden korruptiosyytösten takia. Aiemmin lähti hallintojohtaja Oleksandr Zintshenko ja sitten varapääministeri Mykola Tomenko sekä kansallisen turvallisuusneuvoston sihteeri Petro Poroshenko.

Neljäntenä tehtävästään luopui vielä turvallisuuspalvelu SBU:n päällikkö Oleksandr Turtshinov. Hän kuului väistyvän pääministerin lähipiiriin.

Jushtshenko on pyytänyt itäisen Dniepropetrovskin alueen kuvernööriä Juri Jehanurovia muodostamaan uuden hallituksen. Jehanurov on illalla jo tavannut valtapuolueiden edustajia ja ryhtynyt kokoamaan uutta hallitusta

EU kehotti Jushtshenkoa palauttamaan vakauden

Euroopan unioni on kehottanut Ukrainan presidenttiä Viktor Jushtshenkoa palauttamaan maan takaisin poliittiseen järjestykseen. Euroopan komissio muistutti Jushtshenkoa siitä, että hän on sitoutunut tekemään uudistuksia ja kitkemään korruptiota. Komissio peräsi Jushtshenkolta nopeita toimia vakauden takaamiseksi.

Jushtshenko nousi valtaan viime vuonna laajojen häntä tukeneiden mielenosoitusten jälkeen. Kansannousua sanottiin oranssiksi vallankumoukseksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.