Mainos

Venäjä-mieliset vallanneet lisää hallintorakennuksia Itä-Ukrainassa

Venäjä-mieleiset aktivistit ovat jatkaneet hallintorakennusten valtaamista Itä-Ukrainassa.

Donetskissa parisataa ihmistä ryntäsi mailoin ja kepein varustautuneina poliisin päämajaan ja Slavianskissa valtaajat ottivat haltuunsa ensin poliisiaseman ja myöhemmin turvallisuuspalvelun rakennuksen.

Donetskissa paikalle saapui pian mellakkapoliiseja, joiden nähtiin uutistoimisto AFP:n mukaan käyttävän Venäjän valtaa symboloivia oransseja ja mustia nauhoja. Valtauksen jälkeen Donetskin alueellinen poliisipäällikkö erosi, ja poliisin päämajan katolle vedettiin Ukrainan lipun tilalle separatistien lippu.

Ukrainan presidentti Oleksandr Turtshynov puolestaan kertoi lausunnossaan, että Ukrainan turvallisuuspalvelun SBU:n Donetskin alueen päällikkö on erotettu.

Slavianskissa poliisiaseman ovat AFP:n mukaan piirittäneet naamioituneet aseistautuneet miehet maastopuvuissa. He ovat rakentaneet barrikadeja autonrenkaista ja roskalavoista. Asemiehet ohjasivat länsimaiset toimittajat syrjemmälle ja päästivät rakennuksen lähelle vain venäjänkieliset median edustajat.

Slavianskin pormestari puolestaan sanoi koko kaupungin puolustavan rakennusten valtaajia. Pormestari puhui venäläiselle televisiokanavalle poliisiaseman ulkopuolella.

Poliisiasemalta valtaajien kerrotaan ottaneen satoja käsiaseita ja parikymmentä automaattiasetta. Myös täällä valtaajilla oli vaatteissaan oransseja ja mustia nauhoja.

Muualla Itä-Ukrainassa Venäjä-mieliset aktivistit ovat jatkaneet valtaamiensa hallintorakennusten miehittämistä. Ukrainan hallitus pitää valtauksia osana Venäjän pyrkimyksiä hajottaa Ukraina. Venäjä on kiistänyt tämän.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.