Mainos

Ukrainan pääministeri joutui hyökkäyksen kohteeksi

Ukrainan pääministeriä heiteltiin esineillä hänen saapuessa vaalitilaisuuteen.

Ukrainan pääministeri Viktor Janukovitsh on joutunut vastustajiensa hyökkäyksen kohteeksi vaalikiertueellaan Ivano-Frankivskissa maan länsiosassa. Janukovitshia heitettiin esineillä, kun hän oli laskeutumassa bussista esiintyäkseen vaalitilaisuudessa.

Tapaus johti käsikähmään turvamiesten ja mielenosoittajien välillä, ja Janukovitsh kiidätettiin saaman hoitoa vammoihin, jotka olivat tiedottajan mukaan lieviä. Janukovitshia tukevien viestimien mukaan hyökkäykseen osallistui Meidän Ukrainamme (Nasha Ukraina) -oppositiopuolueen kannattajia.

Puoluejohtaja, entinen pääministeri Viktor Jushtshenko on Janukovitshin kovin kilpakumppani presidentinvaaleissa, jotka järjestetään lokakuun lopussa. Puolueen edustaja torjuu väitteen, että se olisi kytköksissä hyökkäykseen.

Jushtshenkon kampanja-avustajat arvelevat, että hyökkäys oli järjestetty Janukovitshin kannattajien toimesta kilpakumppanin mustamaalaamiseksi. Pari viikkoa sitten Jushtshenko syytti kilpailijansa leiriä myrkytysyrityksestä sen jälkeen kun hän sairastui yllättäen. Vastapuoli torjui syytöksen.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.