Mainos

Ukrainan kriisi herätti - puolustusrahat puhuttivat eduskuntaa

Ukrainan kriisin vaikutukset Suomen turvallisuuteen ovat nousseet esille eduskunnan keskustelussa ensi vuoden puolustusmäärärahoista.

Ilkka Kanervan (kok.) mielestä Venäjän toimet Ukrainassa merkitsevät muutosta paitsi Suomen turvallisuuspoliittisessa toimintaympäristössä, myös toimintatavoissa, ja Suomen pitäisi pystyä vastaamaan myös uudenlaisiin uhkiin.  

- Riittääkö tässä kohdalla tavalliseen arkeen rakennettu budjetointi, vai tarvitsisiko olla vielä enemmän hereillä, kysyi puolestaan kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Palm.

Haglund sanoi, että kriisi ei aiheuta Suomelle akuuttia turvallisuusuhkaa.  

- Mutta pidemmän päälle kun puhutaan materiaali-investoinneista ja muista, niin on mielestäni hyvä huomata se tosiasia, että myös sotilaallinen voimankäyttö on edelleen tiettyjen maiden keinovalikoimassa. Ja se tarkoittaa, että uskottavasta puolustuksesta on pidettävä pitkäjänteisesti kiinni.  

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) oli huolissaan viime vuosina vähäiseksi jääneistä kertausharjoitusmääristä.  

-Viime vuodet on menty riskillä, kymmeniätuhansia taistelijoita on jätetty kouluttamatta, Niinistö sanoi.  

Haglund sanoi olevansa samaa mieltä siitä, että määrää pitäisi saada nostettua. Tämä on hänen mukaansa kuitenkin vaikeaa nykyisillä resursseilla.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.