Mainos

Ukrainan korkein oikeus puuttuu vaalikiistaan

Ukrainan väistyvä presidentti kannattaa presidentinvaalien uusimista kokonaisuudessaan, opposition mielestä vain vaalien jälkimmäinen kierros tulisi järjestää uudelleen.

Ukrainan korkeimman oikeuden odotetaan antavan tänään päätöksensä vaalikiistasta.

Eilen Ukrainan presidentti Leonid Kutshma tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin Moskovassa. Molemmat sanoivat kannattavansa presidentivaalien uusimista kokonaisuudessaan.

Ukrainan oppositio puolestaan vaatii vain toisen kierroksen järjestämistä uudelleen. Oppositiojohtaja Viktor Jushtshenko on kehottanut kannattajiaan pysymään Kiovan keskusaukiolla, kunnes uusien vaalien päivämäärästä on sovittu.

Jushtshenko myös tuomitsi Kutshman matkan Venäjälle tuoreeltaan ja muistutti todellisen vallan olevan Ukrainan kansan käsissä.

Parlamentti vaatii joukkojen vetämistä Irakista

Ukrainan parlamentti päätti tänään pyytää presidentti Kutshmaa vetämään ukrainalaisjoukot Irakista. 257 edustajaa asettui 450-paikkaisessa parlamentissa tukemaan asiaa koskevaa esitystä.

Ukrainalla on Irakissa 1 600 sotilasta. Suuri osa oppositiosta tuomitsi esityksen hallituksen provokaationa.

- Me emme katso, että nyt on oikea aika ottaa esille tämä kysymys, Jushtshenkon edustaja sanoi. Hänen mukaansa ensin on ratkaistava Ukrainan sisäinen kriisi.

- Me kannatamme kyllä Ukrainan joukkojen pois vetämistä, mutta ei kiirehtimällä. Asiasta on ensin keskusteltava parlamentissa, Irina Gerashtshenko sanoi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.