Mainos

Ukrainan Jushtshenkon vaalivoitto vahvistui

Maan korkein oikeusistuin vahvisti kiistellyn vaalituloksen tänään. Jushtshenko vannoo virkavalansa sunnuntaina.

ViktorJushtshenko

Ukrainan korkein oikeus on vahvistanut Viktor Jushtshenkon voiton maan presidentinvaalien uusintakierroksella.

Korkein oikeus hylkäsi vastaehdokas Viktor Janukovitshin valituksen, joka on viivästyttänyt Jushtshenkon virkaanastumista. Janukovitshin mukaan tapaninpäivänä järjestetyt uusintavaalit olivat vilpilliset, minkä vuoksi korkeimman oikeuden tulisi määrätä uusi vaalikierros.

Opposition ehdokas Viktor Jushtshenko voitti tapaninpäivänä käydyt uusintavaalit kahdeksan prosenttiyksikön marginaalilla.

Jushtshenko vannoo virkavalansa sunnuntaina.

Putin onnitteli

Venäjän presidentti Vladimir Putin onnitteli tänään Jushtshenkoa, uutistoimisto Interfax kertoi Moskovan Kiovan-suurlähetystön välittämään viestiin viitaten.

- Hyvien ja tasavertaisten naapuruussuhteiden kehittäminen Ukrainan kanssa on yksi Venäjän tärkeimmistä prioriteeteista, Putin sanoi viestissään Interfaxin mukaan.

Putin kannatti Ukrainan venyneessä vaalimittelössä avoimesti Jushtshenkon vastaehdokasta Viktor Janukovitshia, mutta ilmoitti myöhemmin tekevänsä yhteistyötä kenen tahansa valitun kanssa.

Venäjän puolustusministeri Sergei Ivanov puolestaan arvioi tänään, etteivät Ukrainan tapahtumat huojuta Venäjän ja läntisen Euroopan suhteita.

-Ukraina on suvereeni maa, joka voi päättää itse kuinka rakentaa suhteet Euroopan unioniin ja Pohjois-Atlantin liittoon, Ivanov sanoi.

-En usko, että tämä vaikuttaa Venäjän ja EU:n tai Venäjän ja Naton välisiin suhteisiin, Ivanov arvioi lehdistötilaisuudessa Pietarissa tavattuaan Ranskan puolustusministerin Michelle Alliot-Marien.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.