Mainos

Ukrainan ja Georgian Nato-toiveille lykkäystä

Sotilasliitto Nato ei todennäköisesti tarjoa Ukrainalle ja Georgialle jäsenyyttä edeltävää jäsenyysvalmennusohjelmaa vielä Bukarestin huippukokouksessa.

Naton tiedottajan James Appathurain mukaan Nato ei kuitenkaan sulje pois Ukrainan ja Georgian jäsenyyttä sotilasliitossa tulevaisuudessa. Maiden jäsenyyspyrkimyksiä on vastustanut kiivaimmin Venäjä. Nato-maista Saksa on varoittanut, ettei Venäjää ole syytä suututtaa.

Espanjan ulkoministeri Miguel Angel Moratinos kertoi aiemmin, että Nato-maat ovat päättäneet kutsua liiton uusiksi jäseniksi Kroatian ja Albanian.

Moratinoksen mukaan päätöstä Makedonian jäsenyydestä on puolestaan lykätty Kreikan vastustuksen vuoksi. Kreikan ja Makedonian välejä hiertää kiista Makedonian virallisesta nimestä.

Venäjä uhkaa rajakiistoilla

Venäjällä on tyrmätty täysin Georgian ja Ukrainan Nato-jäsenyys.

Venäjä on varoittanut, ettei se jättäisi reagoimatta Ukrainan ja Georgian Nato-jäsenyyteen. Venäjän johto on mm. muistuttanut rajakiistoistaan molempien maiden kanssa.

Presidentti Tarja Halonen osallistuu tänään Naton huippukokoukseen Bukarestissa.

Halonen on mukana Naton ja sen kumppanuusmaiden työlounaalla. Lisäksi Halonen osallistuu erilliseen Afganistan-tapaamiseen.

Nato-keskustelu jatkuu huomisaamuna klo 7.51 Huomenta Suomessa, jossa on vieraana tutkija Hanna Smith ja everstiluutnantti Mika Kerttunen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.