Mainos

Ukrainan hallitus sinetöitiin

Ukrainan oranssit voimat ovat viimein saaneet ministerinsalkut jaettua. Vallankumoussankari Julia Tymoshenkosta tulee taas pääministeri.

Ukrainan oranssivallankumouksen takana olleet kolme länsimielistä puoluetta ovat päässeet sopuun hallituskoalition muodostamisesta. Näin Ukraina on vihdoin saamassa hallituksen noin kolme kuukautta vaalien jälkeen.

Hallituksen pääministeriksi palaa Julia Tymoshenko, yksi vuoden 2004 oranssivallankumouksen sankareista. Tymoshenkon johtaman liittouman lisäksi uuteen hallitukseen tulevat presidentti Viktor Jushtshenkon Meidän Ukrainamme -puolue sekä sosialistit. Tymoshenko ilmoitti maan parlamentille tänään, että sopimus hallituskoalitiosta on allekirjoitettu.

Tymoshenko lupasi aloittaa kiireisesti oikeusjärjestelmän uudistamisen maassa rehottavan korruption kitkemiseksi. Hän vaati myös Venäjän ja Ukrainan välisten kaasusopimusten tarkistamista.

Presidentti Jushtshenko erotti Tymoshenkon pääministerin tehtävistä viime syyskuussa, kun oranssivallankumousta johtanut parivaljakko oli ajautunut syvään erimielisyyteen. Ensimmäisellä pääministerikaudellaan Tymoshenko pelästytti muun muassa sijoittajat hakemalla useiden avainalojen valtiollistamista.

Sopu hallituksen muodostamisesta on viivästyi, koska puolueilla oli erimielisyyksiä salkkujaosta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.