Ukrainalta tiukka ohjeistus olympiaurheilijoilleen – taustalla olympiapronssimitalistin läheiset välit venäläismestarin kanssa

Ukrainalaisurheilijat ovat saaneet tiukat käyttäytymisohjeet Pekingin olympialaisissa. Tassin mukaan ukrainalaiset eivät saa esiintyä venäläisurheilijoiden tai Venäjän olympiakomitean lipun läheisyydessä.

Viime vuoden Tokion kesäolympialaisissa syntyi kohu, kun ukrainalainen pronssia voittanut korkeushyppääjä Jaroslava Mahutshik kuvattiin olympiafinaalin jälkeen lähekkäin venäläisen olympiavoittajan Marija Lasitskenen (kuvassa) kanssa.

Ukraina ja Venäjä ovat käyneet sotaa itäisessä Ukrainassa vuodesta 2014 lähtien, eivätkä monet ukrainalaiset hyväksyneet tapahtunutta.

Nyt vastaavanlainen selkkaus halutaan välttää. Ukrainan nuoriso- ja urheiluministeri Vadim Gutzeit kehotti Ukrainan yleisradioyhtiön haastattelussa ukrainalaisurheilijoita varovaisuuteen.

– Urheilijat tietävät tilanteen ja ymmärtävät, miten toimia vastaavissa tilanteissa. Heidän ei tule seistä yhdessä lippua pitelevien venäläisurheilijoiden kanssa, Gutzeit sanoi.

– Me olemme teroittaneet tätä, joten sen pitäisi olla tiedossa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kesäolympialaisten jälkeen, kun olemme keskustelleet aiheesta.

Lue myös:

    Uusimmat