Ukrainalaissyntyinen oligarkki löydettiin kotoaan kuolleena epäselvissä olosuhteissa

Ukrainalaissyntyinen oligarkki Mikhail Watford on löytynyt kuolleena kotoaan Britanniasta epäselvissä olosuhteissa, kertoo The Guardian.

66 vuoden ikään ehtineellä Watfordilla oli taustaa öljy- ja kaasuteollisuuden alalla. Mies oli kerryttänyt omaisuutta tällä alalla neuvostoaikojen jälkeen.

Kuolemaan johtaneet syyt ovat vielä epäselviä, mutta poliisi ei suoranaisesti kerro, että asiassa olisi mitään "epäilyttävää".

Poliisi kertoo saaneensa hälytyksen tehtävälle maanantaina 28. helmikuuta.

– Meille soitettiin ja kerrottiin Wentworthin Portnall Driven alueelta löytyneestä miehen ruumista. Ambulanssi soitettiin paikalle, mutta valitettavasti mies todettiin kuolleeksi jo paikan pääällä, poliisi toteaa.

– Kuolemansyyn tutkinta on käynnistetty, mutta asiassa ei uskota olevan mitään epäilyttävää, poliisi jatkaa.

Asia on luonnollisesti herättänyt huomiota, sillä Ukrainan sodan aikana Venäjän presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluviin oligarkkeihin on kohdistunut pakotteita ja heidän olinpaikkojaan on selvitelty.

Britanniassa tapahtui neljä vuotta sitten myös tietovuodosta syytetyn Sergei Skripalin ja tämän tyttären murhayritys. Tästä on syytetty Kremlin väkeä.

Watford tunnettiin myös nimellä "Misha". Hän syntyi Ukrainassa vuonna 1955 alun perin Mikhail Tolstosheyan nimellä, mutta on sittemmin vaihtanut sukunimeään Britanniaan muutettuaan.

Ukrainalaismedian mukaan mies löydettiin autotallistaan menehtyneenä.


Lue myös:

    Uusimmat