Mainos

Ukrainalaiskone edelleen kadoksissa Kreikassa

Kreikkalaista pelastusmiehistöä kehotettiin hellittämään kadonneen ukrainalaiskoneen etsintöjä tältä päivältä illan pimenemisen ja huonon sään takia, Kreikan armeijan viranomainen kertoi tänään. Muutama kommandoryhmä jatkaa etsintöjä läpi yön.

Kova lumentulo ja sankka sumu vaikeuttivat pahoin etsintöjä tänään - näkyvyys oli paikoin vain 40 metriä. Etsintäpartion komentajan mukaan partio on saattanut kulkea päivän mittaan aivan onnettomuuspaikan vieritse, mutta sumun takia on ollut mahdotonta nähdä mitään.
-Jos sää ei selkene, kone voidaan löytää vain sattumalta, Kreikan varapuolustusministeri Dimitris Apostolakis sanoi.

Sumun takia etsinnöissä ei ollut mahdollista käyttää esimerkiksi helikoptereita. Etsinnät onkin tehty pääosin maastosta käsin, mutta armeija asettaa nyt toivonsa amerikkalaiskoneeseen, joka on lainattu Kreikalle Naton Italian tukikohdasta. Tämä NATO P-3 -kone pystyy paikallistamaan metallin ilmasta käsin.

Koneessa ehkä eloonjääneitä

Etsinnät jatkuivat tänään jo toista päivää. Etsintäpartioita on lisätty ja niihin osallistuu tällä hetkellä yli 5000 miestä sekä joukko vapaaehtoisia. Joukot ovat haravoineet noin 50 kilometrin laajuisen alueen Pohjois-Kreikan vuoristossa, Salonikista lounaaseen.

Pelastusmiehistöt pitävät mahdollisena, että onnettomuuden jäljiltä voisi olla vielä eloonjääneitä jäätävästä kylmyydestä huolimatta. Mahdollisuudet kuitenkin pienenevät, mitä enemmän aikaa kuluu. Koneen matkustajien omaiset ovatkin uutistoimisto Reutersin mukaan valittaneet etsintöjen viivytyksistä ja huonoista järjestelyistä.

Ukrainalaiskone katosi myöhään keskiviikkona tutkasta kun se yritti laskeutua Salonikin kentälle. Koneessa oli 70 ihmistä, suurin osa heistä ukrainalaisia ja kreikkalaisia.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.