Mainos

Ukrainassa nimettiin uudet ministeriehdokkaat

Presidentti Viktor Janukovitshin aikakausi näyttää olevan lopullisesti ohi Ukrainassa, kun Kiovan itsenäisyydenaukiolla esiteltiin uusia ministerikandidaatteja.

Protestijohtajat nimesivät uudeksi pääministerikandidaatiksi opposition mielenosoituksien johtohahmoihin kuuluvan Arseni Jatseniukin. Jatseniuk on toiminut aiemmin Ukrainan talousministerinä.

Ulkoministeriehdokkaaksi nimettiin puolestaan Suomessa aiemmin suurlähettiläänä toiminut Andri Deshtshytsja.

Nimityksistä kerrottiin Kiovan Itsenäisyydenaukiolla, jonne oli kerääntynyt runsaasti ihmisiä kuulemaan uuden hallituksen kokoonpanoa. Parlamentin pitää vielä vahvistaa nimitykset. Uusia ehdokkaita pidetään hyvin länsimielisinä.  

Samaan aikaan viime viikolla syrjäytetyn Janukovitshin etsintä on jatkunut, kun Ukraina antoi hänestä kansainvälisen pidätysmääräyksen. Ukraina ilmoitti myös hakevansa kansainvälistä apua Janukovitshin varallisuuden jäljittämiseen.  

Venäjä uhitteli

Krimin niemimaalla Simferopolin kaupungissa tilanne kiristyi, kun kaupungissa nähtiin kahakoita Ukrainan väliaikaista johtoa tukevien ja Venäjää tukevien protestoijien välillä. Osapuolet hyökkäsivät toistensa kimppuun pippurikaasun ja keppien avulla samaan aikaan, kun poliisi yritti pitää protestoijat erossa toisistaan.

Venäjää tukevat protestoijat huusivat iskulauseita, joiden mukaan Krimin alue kuuluu Venäjälle.

Krimin niemimaa on poliittisesti herkkä alue, sillä siellä asuu runsaasti venäjänkielistä ja Venäjälle lojaalia väestöä. Alueella on myös Venäjän laivastotukikohta.

Ukrainan viime viikolla syrjäytettyä hallintoa tukeva Venäjä varoitti, että maa seuraa Krimin tapahtumia "tarkasti" ja voi tarvittaessa toimia laivastonsa turvallisuuden takaamiseksi.

Se ilmoitti käynnistävänsä sotaharjoitukset läntisellä sotilasalueellaan, joka ulottuu Ukrainan rajoille. Venäjä kuitenkin kiisti, että harjoituksilla olisi mitään tekemistä Ukrainan tilanteen kanssa.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.