Mainos

Ukraina pelkää Puolan EU-jäsenyyttä

Ukrainan presidentin Leonid Kuchman mielestä Puolan jäsenyys Euroopan unionissa saattaisi vahingoittaa maiden välisiä suhteita. Hänen mukaansa nyt ei pitäisi luoda uusia raja-aitoja Eurooppaan. -Puolan liittyminen EU:hun tuo ehkä mukanaan ei-tervetulleita muutoksia rajoillemme. Tämä on monimutkainen ja hienosyinen ongelma, joka saattaa kaataa maidemme väliset hyvät suhteet, presidentti sanoi talousseminaarissa Puolassa eilen.

Myös Puolan presidentti Aleksander Kwasniewski ja Liettuan presidentti Valdas Adamkus osallistuivat tilaisuuteen. Lisäksi paikalla oli lähes 500 puolalaista ja ukrainalaista talousjohtajaa ja viranomaista. Puola on liittymässä sotilasliitto Natoon ensi vuonna ja toivoo pääsevänsä Euroopan unionin jäseneksi noin vuonna 2002. Maa on painottanut rooliaan itäisten naapurimaidensa asioiden ajajana ja yrittää sitoa niitä lähemmäksi länttä. Kwasniewski sanoi tilaisuudessa, että Puola odottaa kansainvälisiltä rahoitusinstituutioilta apua, jotta Ukrainassa meneillään olevat uudistushankkeet saadaan päätökseen. Lisäksi hän kehotti Puolan liikeyrityksiä sijoittamaan Ukrainaan, koska sen vahvuus ja vakaus ovat niin tärkeitä Puolalle.

Ukrainan talous on junnannut paikoillaan sitten vuoden 1991 Neuvostoliitosta itsenäistymisen jälkeen. Ukrainan ministerit sanoivat kuitenkin olevansa toiveikkaita, että maa pian pystyy vastaamaan Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n lainaehtoihin. Neuvottelut noin 2,5 miljardin dollarin eli noin 13,5 miljardin markan suuruisesta lainasta on määrä aloittaa ensi kuussa. Tähän asti IMF:ltä ei ole herunut tukea Ukrainalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.