Mainos

Ukraina kertoo edenneensä Luhanskiin - Venäjän apu liikkeellä

Ukraina kertoo vallanneensa poliisiaseman separatistien tärkeimpiin tukikohtiin kuuluvan Luhanskin kaupungin laitamilla. Asevoimien tiedottajan mukaan joukot ovat nostaneet Ukrainan lipun poliisiaseman salkoon.  

Tiedottajan mukaan Ukrainan itäosaan on tuotu Venäjän puolelta uutta sotakalustoa, muun muassa Grad-raketinheittimiä. Länsimaat ja Ukraina ovat vaatineet Venäjää lopettamaan separatistien sotilaallisen tukemisen.  

Kuvatoimisto Epan välittämien kuvien perusteella Venäjän avustuskolonna on lähtenyt liikkeelle kohti Venäjän rajaa. Vielä aamulla kymmenet rekat olivat parkissa pellolla noin 30 kilometriä rajasta Venäjän puolella.

Uutistoimisto AFP:n mukaan vain 16 saattueessa ollutta rekkaa on lähtenyt liikkeelle ajamaan kohti Ukrainan rajaa. Rekkojen määränpäästä ei ole tietoa.   

Punaisen Ristin tiedottaja Victoria Zotikova arvioi, ettei avustusrekkojen tarkastuksia päästä aloittamaan vielä tänään. Hänen mukaansa tarkastusten tavasta päästiin periaatteessa sopuun eilen.   

Myös Ukraina on lähettänyt rajaviranomaisiaan tarkastamaan lastia. Ukraina pelkää, että saattueen varjolla Itä-Ukrainan separatisteille yritetään tuoda aseita.  


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja