Mainos

Ukrainan Slovjanskista ristiriitaista tietoa - kapinalliset kiistävät vetäytymisen

Ukrainassa separatistit ovat paenneet Slovjanskin kaupungista, sanoo sisäministeri Arsen Avakov.

Hänen mukaansa useimmat kapinalliset ja heidän komentajansa olivat jättäneet kaupungin. Avakov sanoo tiedon pohjautuvan tiedustelutietoihin.  

Myös ukrainalainen uutistoimisto Unian siteeraa tietoja, joiden mukaan silminnäkijät kertovat separatistien vetäytymisestä. Separatistien ylläpitämien tarkastusasemien sanotaan olevan tyhjillään ja rakennuksien vartijoiden poistuneen. Silminnäkijät kertovat olleensa kapinallisten panttivankeina mutta nyt vapaina.  

Sen sijaan yleisradioyhtiö BBC:n haastattelemat kapinalliset kiistävät tiedot vetäytymisestä. Myös Ukrainan armeijan edustaja sanoo kaupungin olevan yhä kapinallisten käsissä.  

Jos tieto kapinallisten vetäytymisestä pitää paikkansa, voitto on merkittävä - ehkä merkittävin - Ukrainan hallituksen joukoille sitten kapinan alettua.  

Itä-Ukrainassa sijaitseva Slovjansk on ollut hallituksen vastaisen kapinan keskuspaikkoja. Kaupunki on ollut huhtikuun alusta Venäjä-mielisten separatistien valvonnassa. Hallituksen joukot ovat pitkään piirittäneet kaupunkia, ja sen liepeillä on välillä taisteltu ankarasti.  

Kaupungissa on lähes 120000 asukasta.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.