Mainos

Ukraina: Kaasukiistan ratkaisussa edistymistä

Ukraina ja Venäjä ovat edistyneet kaasukiistan ratkomisessa, sanoo Ukrainan presidentti Petro Poroshenko.  

Poroshenkon mukaan uuden kaasusopimuksen päälinjoista olisi päästy sopuun, mutta esimerkiksi rahoituskysymykset vaativat vielä neuvotteluja.  

Poroshenko tapasi tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin Milanossa pidetyssä Asem-kokouksessa.  

Venäjän valtiollinen kaasuyhtiö Gazprom katkaisi Ukrainan kaasutoimitukset kesäkuussa maksamattomien laskujen takia. Ukrainalla voi siksi olla talvella edessään energiakriisi.  

Kaasukiista voi vaikuttaa myös muuhun Eurooppaan. Venäjä on varoittanut EU:ta, että se voi vähentää kaasutoimituksia Eurooppaan, jos Ukraina varastaa sen läpi kulkevaa kaasua.   

Maat ovat keskustelleet myös Itä-Ukrainan konfliktista. Britannian pääministeri David Cameron puolestaan kertoi Putinin kertoneen EU-johtajille, ettei hän halua jaettua Ukrainaa eikä jäätynyttä konfliktia.  

Myös Putin kommentoi neuvottelujen sujuneen hyvin. Sen sijaan hänen edustajansa Dmitri Peskov kuvasi neuvotteluja vaikeiksi. Peskov kertoi toimittajille, että aamuinen tapaaminen Venäjän, Ukrainan ja EU-johtajien välillä oli täynnä väärinymmärryksiä ja erimielisyyksiä. Hänen mukaansa osa tapaamisessa olleista johtajista ei halua ymmärtää Kaakkois-Ukrainan todellisuutta.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.