Mainos

Ukraina ja separatistit vaihtoivat sotavankeja

Ukrainan viranomaiset ja Itä-Ukrainan separatistit ovat vaihtaneet satoja sotavankeja, kertoo presidentti Petro Poroshenkon tiedottaja.

Sotavankien vaihto on osa 12 kohdan suunnitelmaa, jonka tavoitteena on lopettaa Venäjä-mielisten kansannousu Itä-Ukrainassa.

Ukraina, Venäjä, separatistit ja Etyj sopivat keskiviikkona, että 150 Ukrainan sotilasta ja reilut 220 separatistia vapautetaan.

– Turvallisuuspalvelu SBU:n johtaja ilmoitti 146 ukrainalaisen vapautuksesta presidentille. SBU olettaa, että loput neljä vapautetaan huomenna. He voivat viettää uudenvuoden perheidensä kanssa, tiedottaja Svjatoslav Tsegolko sanoi Facebookissa.

Aiemmin SBU kertoi, että he vaihtaisivat 225 separatistia Ukrainan armeijan sotilaisiin. Osapuolten hallussa olevien sotavankien kokonaismäärästä ei ole tarkkaa tietoa. Ukrainan armeija arvioi aiemmin tässä kuussa, että separatistien hallussa olisi noin 600 sotavankia.

Separatistien kansannousu alkoi keväällä noin kuukausi sen jälkeen, kun Venäjä oli liittänyt Krimin niemimaan itseensä.

YK:n mukaan syyskuussa solmitun tulitauon jälkeen on kuollut noin 1 300 ihmistä, mutta tässä kuussa taisteluiden on arvioitu vähentyneen merkittävästi.

Eilen Ukrainan armeija kuitenkin kertoi, että separatistit ovat lisänneet hyökkäyksiä Ukrainan armeijan asemiin maan itäosassa.

Ukrainan sodassa on kuollut kaikkiaan yli 4 700 ihmistä. Ukrainan länsimielinen keskushallinto on syyttänyt Venäjää separatistien tukemisesta Itä-Ukrainassa. Venäjä on kiistänyt väitteen.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.