Ukraina: Harhaohjus saattoi pudottaa venäläiskoneen

Mustaanmereen viime torstaina syöksyneen venäläiskoneen putoamissyyksi on varmistumassa ohjusisku, kertoo ukrainalaista asiantuntijaa haastatellut venäläinen uutistoimisto Interfax. Ukrainan puolustusministeriö on myöntänyt, että kyseessä saattaa olla harjoituksessa harhautunut ohjus.

Venäläisasiantuntija uskoo harhaohjukseen

Mustaanmereen viime viikolla syöksyneen venäläiskoneen hylystä on löytynyt ohjuksen jääneitä, sanoi tänään myös onnettomuutta tutkiva venäläinen asiantuntija uutistoimisto Interfaxin mukaan.

-On vakavia perusteita päätellä, että tutkimamme koneen hylyssä on sirpaleita S-200-ohjuksista, kertoi nimettömänä pysytellyt asiantuntija Interfaxille. Hän korosti kuitenkin, että tutkimuslautakunnan tehtävä on ottaa virallisesti kantaa asiaan.

Ukraina kiirehti tuolloin heti torjumaan venäläisväitteet.

-Raportit ovat valetta, sanoi puolustusministeriön edustaja Kostyantin Khivrenko uutistoimisto AFP:lle.

Kone oli matkalla Tel Avivista Novosibirskiin

Venäläinen Tu-154-matkustajakone oli matkalla Tel Avivista Novosibirskiin viime torstaina, kun se räjähti ilmassa ja syöksyi mereen. Ukrainalla oli samaan aikaan menossa sotaharjoitukset alueella. Ukrainan hallitus kiisti kuitenkin amerikkalaisten sotilaslähteiden tiedot, joiden mukaan ukrainalainen ohjus olisi pudottanut koneen.

Etsinnät turmakoneen mustan laatikon löytämiseksi ovat jatkuneet onnettomuusalueella. Mustan laatikon uskotaan makaavan meressä noin kilometrin syvyydessä.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat