Mainos

Ukkosmyrskyt sytyttivät paloja ja hidastivat junaliikennettä

Läntisessä Suomessa tänään riehunut ukkosrintama on sytyttänyt useita rakennus- ja maastopaloja, kaatanut puita tielle ja aiheuttanut muita vahinkoja eri paikkakunnilla. Viranomaisten tietoon ei iltaan mennessä ollut tullut henkilövahinkoja ukkostuhoista.

Iltapäivällä ukkoskuuroja oli Lounais-Suomessa, Pohjanmaan maakunnissa, Pirkanmaalla sekä paikoin Keski-Suomessa, Kymenlaaksossa ja Uudellamaalla.

Porissa ukkosmyrsky keskeytti iltapäivällä vähäksi aikaa Yyteri Beachfutis -tapahtuman, johon osallistui tuhansia ihmisiä. Myrsky kaatoi telttoja ja katkaisi alueelta sähköt. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut myrskyn aikana.

Ukkosen aiheuttamat turvalaiteviat viivästyttivät junaliikennettä muun muassa Seinäjoen ja Jyväskylän välillä illalla.

Ukkosmyräkän epäillään sytyttäneen myös maastopalon Kiimingissä Pohjois-Pohjanmaalla. Maastoa tuhoutui noin hehtaarin verran.

Ilmatieteen laitos ennustaa ukkosrintaman siirtyvän huomenna kohti itää.

Myräkkä repi musiikkitapahtuman rakennelmia Oulussa

Ukkosmyräkkä riepotteli myös Oulun kauppatorin rannassa sijaitsevan Piknik Areenan rakenteita alkuillasta. Putkirakenteinen rakennelma kallistui uhkaavasti. Henkilövahinkoja vakava tilanne ei kuitenkaan aiheuttanut, pelastuslaitokselta kerrottiin.

Pelastuslaitos eristi alueen, ja osa rakennelmasta jouduttiin purkamaan enempien vahinkojen välttämiseksi. Turvallisuussyistä kaksi läheistä ravintolaa tyhjennettiin purkutöiden ajaksi asiakkaista ja kolmannen anniskelupaikan terassia pienennettiin.

Rakennelma kohoaa viidentoista metrin korkeuteen. Täysin valmiina sillä on painoa noin 130 tonnia.

Piknik Areenalla alkaa ensi viikon puolivälissä monipäiväinen musiikkitapahtuma.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.