Mainos

Ukkosmyrskyn tuhot työllistivät palokuntia

Myöhään eilen eteläisessä Suomessa riehunut ukkosmyrsky työllisti palokuntia aamuyöhön asti.

Ukkonen on jyrissyt ympäri maata

Hälytysilmoitusten tulva hellitti myrskyn laannuttua puolenyön aikaan, mutta myrskyn tuhojen korjaaminen jatkuu vielä tänään. Etelä-Suomen rannikolta aina Rauman, Tampereen ja Lahden korkeudelle asti myllännyt ukkonen aiheutti paljon pientä tuhoa.

Henkilövahingoilta ja suurilta omaisuusvahingoilta kuitenkin vältyttiin. Hälytysilmoituksia tuli hätäkeskuksille puoleenyöhön mennessä paljon. Turussa niitä kertyi noin 50 ja pääkaupunkiseudulla yli sata. Voimakkaan tuulen kaatamat puut rikkoivat asuinrakennusten kattoja etenkin Turun ja Someron seuduilla.

Salossa puolenyön jälkeen karavaanarialueella kaatuneet puut tuhosivat pahasti kaksi asuntovaunua ja yhden henkilöauton. Palokunnat raivasivat kaatuneita puita teiltä yöllä myös Raumalla, Lahden seudulla ja pääkaupunkiseudulla. Muutaman tunnin sähkökatkoksia kaatuneista puista aiheutui yön aikana osassa Pirkanmaata ja Raumaa.

Ukkosen laukaisemat automaattiset palohälyttimet työllistivät palokuntia puoleenyöhön asti Turussa, Lahdessa, Espoossa ja Vantaalla. Myös Pirkanmaalla palokunnat sammuttivat vielä alkuyöstä pienehköjä salaman aiheuttamia tulipaloja.

Helsingin meripelastuskeskus sai myrskyn aikana muutaman ilmoituksen ankkurista tai laiturista irronneista veneistä. Moottoripursi ilmoitti joutuneensa merihätään konehuoneen voimakkaan savunmuodostuksen takia, ja alus hinattiin Helsinkiin.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.