Ukkosmyräkät aiheuttivat vesivahinkoja Helsingissä

Ukkosen mukanaan tuomat rajut sateet aiheuttivat Helsingissä parikymmentä vesivahinkoa myöhään illalla. Teille kertynyt vesi katkaisi myös liikennettä Helsingissä ja Vantaalla.

Myöhään eilen illalla pääkaupunkiseudun yli pyyhkäissyt raju ukkosrintama ja sen mukana tulleet sateet työllistivät pelastuslaitoksia ja sopimuspalokuntia viime yönä. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut myräkässä.

Pelkästään Helsingin pelastuslaitokselle rankkasade aiheutti yli 30 tehtävää aamuun mennessä. Vettä pääsi muun muassa Stockmannin tavarataloon ja Kampin liikekeskukseen sekä lukuisiin kellareihin. Pahimmillaan Sörnäisten rantatiellä oli viemäreiden tukkeuduttua vettä niin paljon, että autot eivät päässeet ajamaan tietä pitkin. Lisäksi ukkonen laukaisi lukuisia turhia automaattihälytyksiä eri puolilla Uuttamaata.

Helsingin Lammassaaressa salama sytytti saunarakennuksen, joka paloi maan tasalle. Samalla paloi ympäröivää maastoa.

Myös Vantaalla sade aiheutti parin tunnin aikana lukuisia vesivahinkoja asuin- ja toimistorakennuksissa. Teiden alikulkutunneleihin kertyi paikoin niin paljon vettä, että liikenne ei päässyt niistä läpi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat