Mainos

Ukkosia ja tornadoja Yhdysvaltoihin - missä parhaat lomasäät?

Yhdysvalloissa on lähipäivinä ukkosmyrskyjen ja tornadojen uhkaa. Ensimmäisistä ukkosmyrskyistä on Keskilännessä varoituksia jo huomenna torstaina, ja perjantaina painopiste siirtyy idemmäs itärannikolle.

New Yorkissakin voi tulla perjantaina rajuja sateita ja ukkosia.

– Suomalaisesta voi tuntua erikoiselta, kun keskellä talvea tulee ukkosmyrsky ja heti sen jälkeen kirpakoita pakkasia. Yhdysvalloissa näin voi kuitenkin tapahtua vuosittain, MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas huomauttaa.

Euroopassa on tällä hetkellä miltei kaikkialla lämpöasteita.

– Pakkasta saa hakemalla hakea. Erityisesti Balkanilla kevät etenee ripeästi. Suomalaisittain lämpötilat ovat kohonneet useina päivinä jo kesäisiin lukemiin muun muassa Serbiassa ja Romaniassa.

UV-säteily jo voimakasta etelän lomakohteissa

Toisella talvilomaviikolla lämpöä ja aurinkoa löytyy myös muun muassa Lähi- ja Kaukoidästä. Jordanian ja Israelin suunnilla on jo suomalaisittain hellelukemiakin.

Dubaissa päivälämpötilat alkavat kohota jo 30 asteeseen, ja tähän aikaan vuodesta aurinko on takuuvarmaa.

– UV-arvot ovat selvästi voimakkaammat kuin Suomessa keskikesällä, joten auringolta on syytä suojautua hyvin, Mäntykannas muistuttaa.

Kanariansaaretkin ovat kesäisen lämpimiä, ja sää on enimmäkseen aurinkoista.

– Päivälämpötila on 20–24 astetta, mutta saarten pohjoisosissa on ajoittain epävakaisempaa. Merivesi puolestaan on melko vilpoisaa, saarten ympäristössä noin 18–20-asteista.

Kaakkois-Aasiassa helmikuu on vielä melko aurinkoinen kuukausi, mutta maaliskuuhun siirryttäessä trooppisten sade- ja ukkoskuurojen riski kasvaa selvästi.

–Samalla myös päivälämpötilat kohoavat yli 30 asteen. Merivesi on kuin linnunmaitoa: 28–30 asteen lukemia laajalti.

Myös Karibialla ja Floridassa sää on enimmäkseen aurinkoista, mutta Floridassa voi olla ajoittain runsaampaa pilvisyyttä ja pientä sadekuurojen riskiä. 

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.