Mainos

Ukkoset yleistyvät – yli 30 astetta mahdollista vielä huomenna

Sade- ja ukkoskuurot yleistyvät lähipäivinä ja sää viilenee hieman viikonlopuksi. Perjantaina maan itäosassa voidaan kuitenkin päästä vielä 30 asteen lukemiin.

Tänään torstaina voimakkaimmat ukkoset ovat iltapäivällä ja illalla Kainuussa, Oulun seudulla ja Länsi-Lapissa. Maan lounaisosassa voi tulla yksittäisiä sade- tai ukkoskuuroja. Kuuminta on kaakossa, missä lämpötilat ovat paikoin 30 asteen tienoilla. 

Perjantaina sää jatkuu kuumana Itä-Suomessa, missä voidaan vielä paikoin yltää 30 asteen lukemiin. Myös osassa Lappia lämpötilat nousevat lähes 30 asteeseen.

Perjantaina ja lauantaina ukkoskuurot yleistyvät koko maassa.

– Jo perjantaiaamuna ensimmäiset kuurosateet voivat kehittyä maan länsiosaan, mutta iltapäivällä ne voimistuvat ja yleistyvät maan etelä-ja länsiosassa sekä paikoin pohjoisessa. Ongelmia voivat aiheuttaa suuret sadekertymät ja runsas salamointi, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Lauantaina ukkoskuuroja tulee etenkin Etelä- ja Itä-Suomessa, myös Lapissa kuurot voimistuvat.

– Sadekuurot ovat hyvin paikallisia ja nopeasti ohimeneviä, aurinkoakin mahtuu väliin. Auringonpaisteessa voidaan lauantaina päästä yhä hellelukemille, mutta Pohjois- ja Keski-Lappi sekä rannikkoseudut viilenevät, kun tuuli käy mereltä. Aurinkoisinta lienee länsi- ja etelärannikolla, missä taidetaan välttyä kokonaan sadekuuroilta, ennustaa Markus Mäntykannas.

Sunnuntaina lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa noin 20 asteessa, Lapissa 15 asteen tienoilla. Sade- ja ukkoskuuroja tulee paikoin, eniten maan keskiosassa.

Loppuviikon paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolta.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.