Mainos

Ukkoset vallanneet lännen – illaksi itään

Länsi-Suomi saa tänään sade- ja ukkoskuuroryöpyn päälleen. Paikoin rajuiksikin yltyvien kuurojen mukana voi tulla rakeita ja ukkospuuskia. Itään suuntaava rintama todennäköisesti heikkenee iltaa kohden.

Etenkin eteläisessä Suomessa on tiedossa peräti trooppisen lämmin ja kostea yö, kun lämpötila pysyttelee 20 asteen tuntumassa. Tästä seuraa torstaina varsin ukkoskuuropitoinen päivä sekä etelään että varsinkin Kaakkois-Suomen sisämaahan. Muuallakin maassa on tiedossa joitakin paikallisia sadekuuroja.

Sadekuurojen hetkeksi tauotessa ja auringon pilkahtaessa lämpötila voi etelässä ja idässä kohota yli 25 asteen, mutta sadealueilla jäädään 20 asteen paikkeille. Pohjois-Suomi on samaan aikaan viilentynyt luoteisvirtauksen vaikutuksesta, jolloin lämpötila on 15-20 astetta.

– Perjantai näyttää mielenkiintoiselta, kun lounaasta on tulossa voimakas matalapaine rajujen ukkosten ja laajojen rankkasateiden kera. Kaakkois-Suomessa saattaa jopa sadella suuria rakeita. Etenkin Keski-Suomesta Kainuuseen yltävällä alueella voi sataa vettä useita kymmeniä millimetrejä, kertoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Sekä matalapaineen voimakkuus että sadealueen tarkka reitti ovat vielä epävarmoja. Etelä- ja Keski-Suomessa voi matalapaineen vuoksi perjantaina esiintyä koviakin puuskia.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

(MTV3)

Katso videolta paikkakuntakohtaiset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.