Mainos

Ukkonen vaikeuttaa puhelinasennuksia Itä-Suomessa

Ukkoset vaikeuttavat jo uusien puhelinliittymien asennuksia itä- ja kaakkois-Suomessa.

Sonera on joutunut keskeyttämään uusien puhelinliittymien asennustyöt pahimmilla ukkosalueilla Itä- ja Kaakkois-Suomessa. Kaikki asentajat on komennettu korjaamaan ukkosvaurioita. Sonera kertoi tänään Jyväskylässä ennakkotietoja selvityksestä, jonka se huomenna antaa Telehallintokeskukselle ukkosvaurioista.

Jyväskylän seudulla maastossa on 800 asentajaa, jotka korjaavat ukkosen aiheutamia vaurioita maaseudun puhelinverkossa. Soneraa on syytetty hidastelusta korjauksissa ja jopa kahden viikon korjausaikoja on pidetty kohtuuttomina.

Soneran hallussa on valtaosa maaseudun liittymistä: 800 000 kappaletta. Koko kesäkuussa oli vikoja yhteensä 12 600.

Ukkoskesä on ollut poikkeuksellisen paha. Kesäkuun loppuviikolla vastasi salamoiden määrä puolentoista kuukauden normaalikesää, sama jatkui seuraavalla viikolla, eikä loppua tunnu olevan näkyvissä.

Vikoja ei voi edes korjata ukonilmalla - asentajat ovat hengenvaarassa. Vikoja korjataan siis yötä päivää. Korjauksiin on valjastettu myös asentajat, jotka normaalisti rakentaisivat uutta verkkoa ja asentaisivat uusia liittymiä.

Paras konsti välttää ukkosvauriot maaseudulla on edelleen sama vanha: töpselit pois seinästä. Listaan pitää nykyisin lisätä myös modemit ja faxit.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.