Mainos

Ukkonen työllisti puhelinasentajia koko viikoksi

Lauantain ukkosmyrskyn aiheuttamista puhelinvioista saadaan eri puolilla maata kärsiä koko viikon ajan.

Pääkaupunkiseudun vikailmoitukset ovat ruuhkauttaneet HPY:n huoltopalvelut pahoin, sillä mykkiä puhelimia oli tämänpäivän iltapäivään mennessä löytynyt noin 650. Osastopäällikkö Risto Niku HPY:n viestinnästä sanoo, etteivät ukkonen, sade ja tuuli aiheuttaneet Helsingin seudulla yhtään isoa vikaa esimerkiksi puhelinkeskuksissa.

Sen sijaan kaapelivikoja ja mykkiä puhelimia riittää etenkin rannikolla Sipoosta Kirkkonummelle asti. Korjaustöitä viivyttääkin se, ettei yhdellä käynnillä saada kuntoon enempää kuin muutama puhelin. Eniten tuhojaan ovat tehneet myrskyn kaatamat puut. Tavallisen viikonlopun jälkeen HPY:n asentajia odottaa parisataa vikailmoitusta, joista suurin osa on täyttä mykkyyttä lievempiä vikoja.

Sonera toivoo asiakkailta malttia

Soneran eli entisen Telen hoitamissa paikallisverkoissa vikoja oli tänään iltapäivällä korjaamatta muutama tuhat. Niidenkin kuntoonsaamisen arveltiin kestävän loppuviikkoon asti. Vahinkoja oli viikonloppuna sattunut runsaasti kaikkialla muualla paitsi Lapissa ja Lounais-Suomessa, kerrotaan Soneran viestinnästä. Tilannetta luonnehditaan epätavalliseksi, sillä yleensä ukkonen mellastaa pienemmällä alueella kerrallaan. Vastaavaa korjausvauhtia saatiin tosin harjoitella jo juhannusukkosen jäljiltä.

Suma on tukkinut Soneran vikailmoituskeskuksen, joten asiakkaiden toivotaan malttavan mielensä ja soittavan yhdestä viasta vain kerran. Useammista soitoista ei edes ole apua, sillä vikailmoitusten vastaanottajat eivät osaa kertoa korjausaikataulua. Ukkosmyrskyt ovat tänä kesänä kiusanneet puhelinliikennettä melko tavalla: kesäkuussa niiden aiheuttamia vikoja ilmoitettiin Soneralle noin viidennes keskimääräistä kesäkuuta enemmän.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.