Mainos

Ukkonen teki satojentuhansien vahingot Raaseporissa

Raaseporin alueella rankkasade aiheutti rajun tulvan Karjaan keskustassa. Rajusta sateesta ja ukonilmasta tehtiin kymmeniä ilmoituksia hätäkeskukseen.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan alueella satoi vettä useita kymmeniä millimetriä lyhyessä ajassa. Vesi tulvi rakennusten kellareihin ja varsinkin teille sekä alikulkupaikoille kerääntyi useampi kymmenen senttimetriä vettä.

Tilanne alkoi iltapäivällä noin puoli kolmelta, tehtäviä pelastuslaitokselta riitti runsaasti iltakuuteen saakka.

– Pumppaustehtäviä oli yhteensä 49, joista edelleen hoidetaan muutamia. Autoja autettiin varsinkin alikulkuteillä, joihin ne jäivät jumiin. Kaksi oppilaitosrakennusta kärsi laajemmat vesivahingot, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos tiedotti illalla kahdeksan maissa.

Kymmenkunta tietä sortui osittain tai kokonaan ja ne katkaistiin liikenteeltä. Pelastuslaitoksen mukaan korjaustyöt jatkuvat vielä iltamyöhään.

Karjaan rautatieasemalla oleva silta jouduttiin sulkemaan ajoliikenteeltä, sillä toisessa päässä maa sortui, niin että pilarit tulivat täysin esille. Silta suljettiin varotoimenpiteenä. Junaliikenne on kuitenkin jatkunut normaalisti.

Ukkonen sytytti lisäksi tuleen sekä maastoa että rakennuksia. Esimerkiksi maastoa paloi Inkoon saaristossa, Tenholassa sekä Snappertunassa.

Henkilövahingoilta on toistaiseksi vältytty, mutta pelastuslaitoksen mukaan myrsky aiheutti useiden satojen tuhansien aineelliset vahingot.

Tapahtuneen seurauksena Karjaan, Pinjaisten ja Pohjan alueella on päätetty poikkeuksellisesti pitää katuvalot päällä viikonlopun yli.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.