Mainos

Ukkonen sytytti paloja ja katkoi sähköjä ympäri maata

Ukkosrintama on sytyttänyt pienehköjä tulipaloja ja aiheuttanut sähkökatkoksia eri puolilla maata eilisillan ja yön aikana.

Salamointi piti pelastuslaitokset kiireisinä ainakin Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa. Myös Etelä-Savossa, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla ukkosti yön aikana.

Pohjois-Savossa Siilinjärvellä salamoinnin aiheuttamissa tulipaloissa tuhoutuivat illalla kesämökki sekä pienehkö varastorakennus. Ukkonen laukaisi myös useita aiheettomia automaattihälytyksiä.

Pohjois-Karjalassa salamointi sytytti muun muassa Nurmeksessa sijaitsevan rakennuksen kattorakenteet. Myrsky myös kaatoi puita teille ja sähkölinjoille.

Pohjanmaalla Vähässäkyrössä salama sai yöllä omakotitalon sähkökaapin syttymään. Etelä-Savossa Mikkelissä sähköt olivat yöllä hetkellisesti poikki yhteensä tuhansilta talouksilta, arvioitiin Etelä-Savon Energiasta.

Kainuussa salamat ja tuulen kaatamat puut aiheuttivat illalla vikoja Kainuun Energian sähkönjakeluun. Erityisen paljon ongelmia oli Kuhmossa. Lisäksi yksittäisiä vikoja oli Suomussalmella, Hyrynsalmella ja Sotkamossa. Sähköhäiriöt koskivat yhteensä 2500 asiakasta.

Savon Voiman alueella Maaningalla, Pielavedellä ja Juankoskella yhteensä noin 500 taloutta oli useiden tuntien ajan vailla sähköä illalla ja yöllä. Katkokset johtuivat sähkölinjojen päälle kaatuneista puista.

Ukkosia voidaan odottaa myöhemmin tänään eteläiseen osaan maata.

- Ukkoset ovat nyt siirtymässä etelään, meteorologi Liisa Peltonen kertoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.