Mainos

Ukkonen riehui näyttävästi – tuhoilta vältyttiin

Viime yön ukkosmyrsky tarjosi vaikuttavan salamanäytöksen Etelä-Suomessa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ukkonen jäi kuitenkin ennakoitua heikommaksi. Päivystävän meteorologin Pauli Jokisen mukaan voimakkaimillaan salamointi oli Suomen eteläpuolella puolenyön aikaan.

Mantereella paikannettiin aamuun mennessä miltei 2 000 maasalamaa. Tiheimmin salamat löivät itärajalla, esimerkiksi Kesälahdella ja Puumalassa aamun tunteina. Kaikkein rajuin salamointi osui aavistuksen Suomen eteläpuolelle, Suomenlahdelle ja Viron pohjoisosiin.

Helsingin pelastuslaitoksen mukaan myrsky ei aiheuttanut tuhoja.

Sadetta saatiin runsaasti

Ilmatieteen laitoksen mukaan eilen satoi eniten Varkauden Kosulanniemessä, jossa vettä saatiin lähes 55 millimetriä. Iltapäivällä Varkaudessa satoi lähes 26 millimetriä tunnissa.

Pelkästään yön aikana vettä tuli runsaimmin Porvoossa. Kello kahden ja kolmen välisenä aikana sadetta kertyi vajaat viisitoista millimetriä. Esimerkiksi Helsingissä satoi enimmillään hieman yli kuusi millimetriä.

Epävakainen sää jatkuu

Ilmatieteen laitos kertoo ukkoskuuroalueen liikkuvan heikompana kohti maan kaakkoisosaa.

– Viron puolella salamointi on runsaampaa kuin Suomessa. Ukkonen on nyt muuntunut laaja-alaiseksi sadealueeksi, jossa on mukana ukkosta, meteorologi Jokinen sanoo.

Epävakainen sää jatkuu tänään. Etelä- ja Keski-Suomessa sateita tulee kuuroina, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa sade on jatkuvampaa. Illan aikana sää alkaa muuttua poutaiseksi lännestä alkaen.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja